Nyheter

Eskil har hatt en fantastisk sesong som ski O-løper

Skrevet av: Gro Ellegaard Publisert: 31.03.2019 21:40

Her følger hans oppsummering etter å ha deltatt på JWSOC

E4

Forrige uke var jeg med det norske laget på Junior-VM i ski-orientering i Piteå. Dette ble mitt andre junior-VM ettersom jeg var med i Bulgaria i fjor. Vi ankom Piteå mandags ettermiddag, men første distanse var ikke før på onsdagen. Det hele startet med langdistanse på onsdag, etterfulgt av sprint på torsdag, mellomdistanse på lørdag og mesterskapet ble avsluttet med stafett på søndagen. Var litt usikker på egen form inn i mesterskapet på grunn av en februar måned med svært lite trening, noe som skyltes en kraftig luftveisinfeksjon. Hadde heldigvis fått trent godt i 2,5 uke, så var trygg på at formen skulle være ganske god.

På onsdagen var det altså klart for langdistanse. Hadde gjort mange gode langdistanser før i år, så selvtilliten var god. Det var en krevende løype med mange veivalgsstrekk, og løpstiden ble lengre enn vanlig. Alt i alt, så gikk jeg en helt ok langdistanse, men en del feil veivalg gjorde at jeg tapte mye tid.

Dagen etter stod sprint på programmet. Det ble en fartsfylt sprint blant langrennsløypene på Lindbäckstadion. Her gikk det virkelig fort unna, så det var ikke rom for noen feil. Sett bort i fra et feil veivalg og fall til den sjette posten, så gjennomfører jeg en god sprint. Hadde nok litt større forhåpninger på foran, men en 13.plass skal jeg være fornøyd med! Totalt sett var det en ganske god dag for det norske laget, men litt stang ut da både Marlin Haavengen, Aslak Heimdal og Styrk H. Kamsvåg var sekunder fra medalje. I tillegg var den store «stjerna» Jørgen Baklid en feilstempling unna et klart gull.

Etter hviledagen var det klart for fellesstart mellomdistanse med start på toppen av alpinanlegget på stadion. Hadde lite erfaring med å gå fellesstart, men tenkte at man ville komme langt med å «spikre» sine egne poster, og ikke gå i feil gaflinger. Jeg gjennomfører et løp uten noen store feil, men taper litt tid på «smårusk». Kom i mål som nummer tretten, og er greit fornøyd med det. Gikk rett og slett ikke fortere den dagen! Ellers så ble den stor jubeldag for det norske juniorlandslaget med gull og sølv til Jørgen Baklid og Aslak Heimdal! Artig å se lagkamerater som lykkes!

Mesterskapet ble avsluttet med stafett på søndagen. Etter å ikke ha prestert godt nok til å havne på førstelaget, så gikk jeg den tredje etappen på andrelaget sammen med Per Clemet Wisløff og Henrik Fredriksen Aas. Løpet gikk bra, men havnet i et lite «vakuum», så fikk ikke gjort så mye. Laget ble til slutt nummer 7. Veldig morsomt at jentelaget tok bronse og gutta tok sølv. En fin avslutning på mesterskapet!

Alt i alt, så hadde jeg en topp uke i nord-Sverige. Gode konkurranser med høy kvalitet og mye bra ski-orientering! Tar med meg masse læring og motivasjon inn i fremtiden, og kan ikke vente med å virkelig «slå fra meg» i neste års mesterskap som skal gå i Latvia! Må utnytte muligheten til å takke alle som gjør det mulig at jeg kan holde på med det jeg syntes er aller morsomst! For de som ønsker å se kartene fra løpene, så finner dere linken nedenfor.

Eskil Frøisland

http://kartmjoso.net/Kartarkiv/users.php

 

E3E2

 

E1

TILBAKE

Skiføre